На 19 април отбелязваме З години от загубата на Милен Цветко,

...
На 19 април отбелязваме З години от загубата на Милен Цветко,
Коментари Харесай

Отбелязваме 3 години без Милен Цветков на лобното му кръстовище

На 19 април означаваме З години от загубата на Милен Цветко, който почина при злополука на злощастното кръстовище на бул. „ Черни връх “ в София. По този мотив близки, другари и сътрудници на именития публицист, трансформирал се в икона на свободата на словото и свободата на личността, ще го почетат, като се съберат на там. 

„ Милен Цветков беше погубен, до момента в който чака да светне зелено.

Не потегли повече.

Остана на кръстовището на бул. " Черни връх ".

Днес в 13 часа ще го почетем там.

Защото помним.

Елате да си спомним дружно ".

Това написа във Фейсбук  журналистката Миролюба Бенатова. Всеки, който се усеща съпричастен, е свободен да се причисли. 

В същото време беше оповестена и самодейност за построяването на чешма в негова памет в непосредственост до лобното му място - край мол " Парадайс " в София. " За да помним! ", написа във Facebook Георги Тошев, като посочи, че за реализацията на концепцията са нужни 10 хиляди лв.:

 

Днес се навършват три години от трагичната гибел на журналиста Милен Цветков. В негова памет ще бъде построена чешма в...
Posted by Georgi Toshev on Tuesday, 18 April 2023
Обвиненият за убийството на Кристиян Николов към момента не е наказан

По подигравка на ориста точно днес Върховният касационен съд отсрочи делото против Кристиан Николов, упрекнат за убийството на Милен Цветков, откакто беше заловен под въздействието на опиати и опиати. Заседанието ще се състои на 21 юни от 09:00 часа.

Причината за отлагането е, че през вчерашния ден е постъпила молба от Николов, че желае да участва на правосъдното съвещание, само че е болен от коронавирус и е под карантина. Прокуратурата се съгласи, че това събитие се явява процесуална спънка за осъществяване на процеса.

Съдът през днешния ден трябваше да прегледа митинга на прокуратурата и касационните тъжби на юристите на подсъдимия, както и на частните обвинители против решението на Софийския апелативен съд от 1 декември 2022 година. С него се удостоверява присъдата на Николов от девет години затвор и отнемане от право да ръководи МПС за период от 10 години, постановена от Софийския градски съд.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР